HTML

Egy hét kék - 7 x 60 km a kéktúrán (végül 3 x 60)

Egy sikertelen egyéni rekordkísérlet: egy hét helyett 3 nap a kéktúrán, teljesítménytúrás stílusban. Hét nap, 420 kilométer helyett 3 nap és 180 km...mert nem ment minden jól :D

Friss topikok

Képek

Ezt most miért??

2010.08.14. 16:00 [Martye]

No, hát hol is kezdjem...szóval úgy 2008 eleje óta teljesítménytúrázgatok, mondhatni viszonylag intenzíven. Sok minden vonz a műfajban, többek között nagyon szeretem azt az érzést, mikor az ember a saját lábán mindnenféle segítség nélkül legyőz nagy távolságokat. Ezt egy-egy hosszútávú teljesítménytúrán kiválóan meg lehet tapasztalni, azonban már egy ideje szöget ütött a fejembe a gondolat, hogy egyszer nem csak egy hétvégét kéne végigtúrázni, hanem neki kéne vágni egy egész hetes expedíciónak.

Habár eddig jelvényszerző túramozgalmakkal szinte egyáltalán nem foglalkoztam, a nagy múltú kéktúrával már egy jó ideje szemezgettem, és lassan összeboronálódott a két gondolat: miért ne próbáljak meg a kéktúrán minél többet menni egy hét alatt?

Aztán a meghatározó fordulat talán akkor történt, mikor idén tavasszal elújságoltam országos cimborámnak, Kristófnak a tervemet, hogy egyszer szeretnék úgy kábé 400 kilométert menetelni a kéktúrán, egy hét leforgása alatt. Erre Ő azt mondta, hogy biztos, hogy nem tudok hét nap egymás után 60 kilométert legyalogolni nagy táskával. Az ezt követő, mindkét oldalon változatos érveket felvonultató vita csakhamar fogadásba torkollott.

Ez a motiváltsági szintemet erősen megdobta, így minél hamarabb sort akartam keríteni az amúgy hosszútávon eddig is tervezgetett expedícióra. Mikor kiderült, hogy megüresedik egy hetem a nyáron, rögtön tudtam, mit kell tenni. Bizony, elérkezett az igazság pillanata, most bizonyíthatok. Vagy pofáraesek, de csúnyán.

 Rekonstrukció - Nem egészen így történt, de majdnem!

No, de azért viszonylag komolyra fordítván a szót, a fogadás is csak egy a sok ok közül, amiért elindulok erre az útra. Hasonlóképpen a hétre kitűzött céljaim közül is foagadás feltételeinek teljesítése (vagyis 7 napon keresztül legalább napi 60 kilométer legyaloglása) csak az egyik, emellett szeretnék a kéktúrán is minél többet előrehaladni, meg úgy általában minél többet gyalogolni egy hét alatt, kéktúra ide vagy oda. Szóval ezek a célok alapból egybevágnak, de sok olyan helyzet adódhat, amikor egyik vagy másik háttérbe szorul.

A túra - habár szívesen látom a társaságot bármilyen szakaszon - valószínűleg szinte teljes mértékben magányos küldetés lesz, de az előkészületek, a hét közbeni események (telefonos tudósítás fog a blogra fölkerülni) és az utólagos élménybeszámoló közzétételevél szertnék egy kicsit mindenkit bevonni ebbe a kalandba - hátha valakit érdekel az ilyesmi. Előre is köszönöm azoknak, akik figyelemmel kísérik az utamat, és ha csak egy-egy gondolat erejéig is lélekben velem vannak! :)

Meglátjuk, mi sül ki a dologból!

Szólj hozzá!

Címkék: fogadás

A bejegyzés trackback címe:

https://egyhetkek.blog.hu/api/trackback/id/tr252221442

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása